Curlingbond gaat in Canada scouten voor Nederlandse Canadezen
i

ANP

Curlingbond gaat in Canada scouten voor Nederlandse Canadezen

admin • 18:10, 01-03-2019 / Laatste Update: 21:07, 05-01-2024

De Nederlandse curlingbond hoopt in Canada nieuw talent te vinden. De bond roept talentvolle en ambitieuze Nederlandse Canadezen met een dubbel paspoort op zich te melden.

In Canada is curling een grote sport. In Nederland zijn er slechts 150 Nederlandse curlers verbonden aan de vier officiële curlingclubs. Dit jaar nemen de Nederlandse curlingmannen voor de derde keer op rij deel aan het WK, dat van 30 maart tot en met 7 april in Canada is.

Volgens de Canadese curlingbond spelen ruim 350.000 Canadezen minimaal 10 keer per jaar curling en een deel daarvan is van oorsprong Nederlander.

Curling is 'hot'

Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, zegt: ''Curling is 'hot' en krijgt veel media-aandacht. Bovendien behoort het mannenteam inmiddels tot de 12 beste landen van de wereld en maken zij inmiddels deel uit van TeamNL. Hierdoor krijgt het team alle ondersteuning om meer trainingsuren te draaien en aan meer internationale toptoernooien mee te doen.

Geschikte kandidaten mogen zich melden

Om de sport verder te laten groeien, zoeken we naar meer curlende 'landgenoten' die de ambitie hebben om het Nederlandse curling te versterken op weg naar een EK, WK en Olympische of Paralympische Spelen. Geschikte kandidaten worden uitgenodigd zich te melden.‘’