Van Gelder viert comeback met finaleplek
i

copyright Peter van Gogh

Van Gelder viert comeback met finaleplek

admin • 19:17, 25-05-2018 / Laatste Update: 19:45, 12-12-2023

Yuri van Gelder heeft bij zijn internationale rentree de ringenfinale gehaald van de wereldbekerwedstrijd in Osijek. Zijn score van 14.000 was goed voor de 6e plaats in de kwalificatie. De beste 8 ringenturners strijden zondag om de medailles in de Kroatische stad.

Na de Olympische Spelen in Rio verdween de inmiddels 35-jarige Van Gelder van het internationale toneel. Hij werd vorig jaar nog wel Nederlands kampioen, maar wist zich niet te kwalificeren voor de WK in Montréal. Gymnastiekbond KNGU stelt hem in de gelegenheid om dit jaar op eigen gelegenheid een aantal wereldbekerwedstrijden te turnen, om te beginnen in Osijek.

Spanning

Van Gelder keek met spanning uit naar zijn rentree. Zijn doel, het behalen van de finale, heeft hij in elk geval bereikt. Met een D-score van 5,9 had Van Gelder zeker niet de moeilijkste oefening van het hele veld van 20 ringenturners. Voor de uitvoering gaf de jury hem een 8,1. De Rus Denis Abliazin was vrijdag de sterkste in de kwalificatie met exact 1 punt meer dan de Brabander.