IOC verliest rechtszaak over Russische sporters en gooit meteen de handdoek in de ring
i

AP

IOC verliest rechtszaak over Russische sporters en gooit meteen de handdoek in de ring

admin • 10:52, 19-01-2019 / Laatste Update: 19:36, 05-01-2024

Het Internationaal Olympisch Comité heeft bij een rechtszaak in Zwitserland een zaak tegen het internationaal sporttribunaal CAS verloren. Het IOC was het vorig jaar niet eens met de vrijspraak van enkele Russische sporters.

Echter, het IOC ving bot in Zwitserland. Ook de rechtbank in dat land stelde het IOC namelijk in het ongelijk.

De Russische langlaufer Legkov werd in februari 2018, vlak voor het begin van de Winterspelen in Zuid-Korea, volledig vrijgesproken door het CAS. Volgens het CAS was het bewijs dat het IOC aandroeg tegen hem onvoldoende. Legkov behoorde daardoor tot een groep van 39 Russische topsporters die bij het CAS beroep aantekenden tegen de zware straffen van het IOC.

Het CAS had niet zo'n zin in die straffen en besloot de levenslange schorsing van 28 Russische olympiërs te annuleren, onder wie Legkov.

Handdoek in de ring

Het IOC heeft blijkbaar meteen geen vertrouwen meer in de andere rechtszaken, want ze laten meteen 27 andere zaken rusten. "We zijn zeer teleurgesteld over het oordeel van de Zwitserse rechtbank. Indien zich echter nieuwe bewijzen voordoen, gaan we opnieuw tot actie over", liet het IOC weten.