Nederlandse squashvrouwen dankzij crowdfundactie naar WK
i

Milja Dorenbos in actie. Screenshot Youtube

Nederlandse squashvrouwen dankzij crowdfundactie naar WK

Martijn Baars • 15:12, 28-11-2016 / Laatste Update: 09:48, 05-01-2024

De Nederlandse squashsters hebben het toch voor elkaar gekregen om mee te doen aan het WK. Vanwege het ontbreken van de financiële middelen, leek het WK in Parijs aan hun neus voorbij te gaan. En dat terwijl ze een goed EK draaiden. Via een crowdfundactie hebben de vrouwen toch genoeg geld bij elkaar gekregen om mee te doen.

Nieuwe sponsor

Maandagmiddag is de eerste wedstrijd al op het WK voor Milja Dorenbos, Milou van der Heijden, Natalie Grinham, Sanne Veldkamp en Tessa ter Sluis. De speelsters kregen voorafgaand aan de start van het WK nog meer goed nieuws. Met de komst van een nieuwe sponsor, Sportunity, lijkt de nabije toekomst verzekerd.

Zware poule

Op het WK lijken de Nederlandse vrouwen op papier kansloos. In een poule met Maleisië (eerste wedstrijd), Australië en Oostenrijk zijn ze het minst favoriete land. ,,We zijn als 11e geplaatst. In principe gaan de beste 8 door naar de kwartfinale. Op papier zouden wij daar niet bij moeten zitten, maar we gaan alles op alles op alles zetten om de kwartfinales te halen", zegt Dorenbos tegen Omroep Gelderland.

De Nederlandse vrouwen werden eerder dit jaar 3e op het EK.