Overdonderde curlingploeg vol zelfvertrouwen: 'Spelen zijn nu al haalbaar'
i

ANP

Overdonderde curlingploeg vol zelfvertrouwen: 'Spelen zijn nu al haalbaar'

Trevor Wagener • 19:12, 30-11-2017 / Laatste Update: 22:26, 12-12-2023

De Nederlandse curlingmannen moeten er nog van bijkomen, van alle massale aandacht die ze hebben kregen na hun goede prestaties op het Europees kampioenschap vorige week in het Zwitserse Sankt-Gallen. Tijd om daarbij stil te staan en genieten, is er - helaas voor hen - niet.

Het team van bondscoach Shari Leibbrandt gaat zondag naar Tsjechië met als doel zich voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Veel denkbare scenario's

"Geen twijfel, alles is mogelijk. Dit team heeft veel potentie", zei Leibbrandt donderdag in ijshal Silverdome in Zoetermeer tegen AD. "Kleine, technische dingen gaan straks het verschil maken." Nederland treft in het Tsjechische Pilzen achter elkaar Italië, Duitsland, Finland, China, Rusland, Denemarken en Tsjechië. De 2 beste landen mogen in februari meedoen aan de Spelen in Pyeongchang in Zuid-Korea.

Presteren

Jaap van Dorp, de aanvoerder van de ploeg, vindt de kansen lastig in te schatten. "Het is moeilijk om te zeggen hoeveel procent kans we hebben. We moeten de beste curlingweek tot nu toe neerzetten."