Nog een speler van de ‘Big Five’ gaat stoppen, waardoor alleen Eva de Goede overblijft

14 oktober 2019

ANP

Na dit hockeyseizoen speelt er nog maar 1 iemand van de originele 'Big Five'. Carlien Dirkse van de Heuvel heeft bekend gemaakt dat ze na dit seizoen haar stick aan de wilgen hangt. Met dat besluit blijft er straks nog maar 1 speelster van dit clubje over: Eva de Goede.


De 32-jarige Dirkse van de Heuvel (hierboven rechts op de foto te zien), speelt momenteel bij SCHC. Ze wil na dit seizoen haar maatschappelijke loopbaan oppakken. Ze heeft in de jaren dat ze actief was een waslijst aan prijzen in de wacht gesleept. Ze werd met de Nederlandse ploeg 3 keer Europees- en 2 keer wereldkampioen. Ze won tijdens de Spelen van Londen goud en 4 jaar later in Rio zilver.

'Big Five' en Eva de Goede
Door dit besluit is er straks nog maar 1 iemand van de 'Big Five' over. Dit is de geuzennaam die Ellen Hoog, Naomi van As, Maartje Paumen, Carlien Dirkse van de Heuvel en Eva de Goede kregen. Die laatste is na dit seizoen nog als enige actief.

Eva de Goede speelt nu bij Amsterdam, maar was ook een poosje gestopt met hockeyen. Dit was omdat ze in 2016 met haar vriend Tim Drummond een jaar in Zuid-Afrika ging wonen.