Winterspelen en tennistoernooi Rotterdam tegelijk: ‘4 jaar terug met Sotsji keek niemand’

10 januari 2018

Pro Shots

Richard Krajicek is niet blij en voelt de bui al hangen. De oud-proftennisser is al jaren de gelukkige directeur van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam, behalve eens in de zoveel tijd.


Dat is namelijk ten tijden van de Olympische Winterspelen. Die vallen namelijk altijd tegelijk met zijn toernooi in Ahoy. Krajicek zegt tegen de NOS nog goed hoe dat 4 jaar geleden met de Selen in het Russische Sotsji ging.

Aandacht tekort
"Iedereen zat, buiten de tribunes om, naar het schaatsen te kijken", herinnerde hij zich. "Iedere rit waren we kanshebber. Dat was leuk en goed voor de Nederlandse sport, maar voor ons was het minder."

Toen keken er slechts 80.000 man naar de tennissers, terwijl het schaatsen op dat moment miljoenen kijkers trok. "Het was goed voor de kijkcijfers ja, maar wij hadden ook veel kaarten verkocht."

Sterk veld
Gelukkig voor hem verschijnen er dit jaar 'gewoon' enkele toptennissers in Rotterdam. Roger Federer en Rafael Nadal zijn er niet bij, de nummers 3 en 4 van de wereld Grigor Dimitrov en Alexander Zverev zijn wel present.