Ter Mors wint gelijk bij 1ste wedstrijd na jaar absentie: ‘Zenuwachtiger dan normaal’

1 november 2019

ANP

Wat een comeback van Jorien ter Mors! Na een jaar niet op de baan te hebben gestaan door blessures, wint zij nu de 1500 meter op het WCKT in Thialf. "Het was een mooie race, met een goede opbouw", zegt Ter Mors na afloop van de race.


Jorien Ter Mors miste door een knieoperatie het vorige seizoen. Nu is ze terug. En hoe! Met een tijd van 1.54.22 kwam zij als snelste over de finish. Antoinette de Jong moest genoegen nemen met een 2de plek in 1.54.98. "Ik ben er een jaar uit geweest. Daardoor ben ik nu gretiger dan anders."

Zenuwachtiger dan normaal
"Mijn knie kan slecht zijn en goed. Met een goede dag kan ik heel hard schaatsen", zegt Ter Mors. "Omdat ik er zo lang uit ben geweest, was ik zenuwachtiger dan normaal. Ik heb veel gemist, maar de spanning niet. Dat ik nu win is mooi, dit is waar ik het voor doe."

Stap voor stap
Deze winst is een 1ste stap voor Ter Mors, wat brengt dit seizoen nog meer? "Ik ga eerst dit weekend aankijken, daarna pas verder. Wat ik de rest van het seizoen wel en niet ga rijden heb ik nog niet bepaald. Ik bekijk het stapje voor stapje", zegt de winnares.