IJshockeyer Sprong blijft verbazen in NHL

IJshockeyer Sprong blijft verbazen in NHL

admin • 12:00, 07-11-2015 / Laatste Update: 04:10, 13-12-2023

IJshockeyer Daniel Sprong heeft bij zijn NHL-club Pittsburgh Penguins de aandacht op zich gevestigd. In het duel met de Edmonton Oilers tekende de pas 18-jarige Nederlander voor de gelijkmaker. Het was zijn tweede treffer op het allerhoogste niveau. De Penguins wonnen met 2-1. Aanwinst Phil Kessel besliste de wedstrijd.

Sprong mocht spelen doordat aanvaller Pascal Dupuis naar een ziekenhuis werd gebracht met symptomen die leken op eerdere problemen met bloedklontering. ,,Ik wist 's ochtends bij het inschaatsen al dat ik in de line-up zou staan", zei de 'rookie' uit Amsterdam op de NHL-site. ,,Ik was aardig opgewonden aan de slag te kunnen en ben blij met de winst."

Volgens coach Mike Johnston werd bij het onderzoek van Dupuis niets verontrustends gevonden maar hij komt zaterdagavond niet op het ijs tegen de Calgary Flames. Johnston was vol lof over Sprong, die nu vrijwel zeker bij de hoofdmacht van de Penguins blijft. ,,Hij is sterk met de puck en gebruikt zijn schot goed. Hij is een type dat, als hij er energie in stopt en in de aanvalszone speelt, kansen krijgt."

Lees ook: Barney waarschuwt zijn tegenstanders

Lees ook: Eén miljardair en elf ‘sportmiljonairs’ in Quote 500

Lees ook: Spelersbus Man United vertrekt zonder Memphis