Schaatsers dreigen met staking: 'Dat is misschien niet fair'
i

Pro Shots

Schaatsers dreigen met staking: 'Dat is misschien niet fair'

Martijn Baars • 09:57, 28-09-2016 / Laatste Update: 04:11, 06-01-2024

Topschaatsers wachten met spanning de ledenraad af. Komende zaterdag beslist die namelijk over de begroting die de Nederlandse schaatsbond heeft opgesteld. De atleten dreigen volgens De Telegraaf met stakingen als de begroting goedgekeurd wordt. De KNSB wil namelijk de schaatsers met 45 procent korten. Ook zouden de teams 100.000 euro over moeten maken voor een licentie.

KPN heeft pech

De schaatsers dreigen met staken en rijden in pakken zonder logo’s van hoofdsponsor KPN als ultiem drukmiddel. Sowieso heeft KPN pech, want geen enkele atleet wil nog verschijnen bij het televisieprogramma Clubhuis 16.

Niet fair

,,Dat is misschien niet echt fair richting KPN dat jaarlijks heel veel geld in het schaatsen investeert", zegt Ireen Wüst tegen het dagblad. ,,Aan de andere kant is het onhandig dat men zich nu afzijdig houdt van de hele discussie." Sven Kramer is het eens met Wüst: "We hadden van de hoofdsponsor wat meer support verwacht."

Mocht de begroting alsnog afgekeurd worden, dan wordt de directie van de KNSB in een lastige positie gezet. De grote vraag is dan of er dan ook consequenties aan verbonden worden.