Olympisch kampioene Achtereekte wordt geopereerd

7 juli 2020

ANP

Carlijn Achtereekte verlaat donderdag noodgedwongen het trainingskamp van Team Jumbo-Visma in Inzell. De regerend olympisch kampioene op de 3000 meter wordt eind deze week geopereerd aan haar linkerschouder.


De schouder van de 30-jarige allroundster ging ruim een week geleden uit de kom bij een krachttraining in Thialf, waarna uit onderzoeken in het ziekenhuis bleef dat het gewricht beschadigd is. Met het oog op de Olympische Spelen in Tokio in 2021 heeft Achtereekte ervoor gekozen om nu onder het mes te gaan en zo op tijd weer gerevalideerd te zijn. Ze moet een paar weken herstellen.

Tegenvaller
"Dit is een flinke tegenvaller”, laat Achtereekte weten. "De trainingen gingen goed en ik voelde me superfit. Er zit helaas niets anders op dan het te accepteren. Ik ga er alles aan doen om nog sterker terug te keren.” Achtereekte pakte op de Spelen in 2018 goud op de 3 kilometer. Afgelopen seizoen wist de schaatsster een zilveren plak te veroveren op de 3000 meter bij de WK afstanden in Salt Lake City.

Jumbo-Visma
Team Jumbo-Visma bereidt zich in Inzell voor op het nieuwe schaatsseizoen. Door het ontbreken van zomerijs in Thialf besloot de ploeg van coach Jac Orie af te reizen naar het Zuid-Duitse plaatsje, waar het tot en met volgende week woensdag verblijft.