Kiki Bertens na valse start door naar kwartfinales in Linz en moet nu tegen tienersensatie

10 oktober 2019

ANP

Kiki Bertens heeft ook de 2e ronde van het WTA-toernooi in Linz gewonnen! Hoewel ze op achterstand kwam tegen de Belgische Van Uytvanck, stelde ze orde op zaken en maakte ze met 2 heerlijke punten de partij af.


De 1e set begon niet lekker voor Bertens. Ze leverde direct in haar 1e game haar service in, waarna ze de hele set achter de feiten aanliep. Hoewel de stand dicht bij elkaar bleef kon Van Uytvanck op 5-4 eenvoudig uitserveren.

Orde op zaken
Bertens, die als 1e voor het WTA-toernooi in Linz geplaatst is, stelde in de 2e set orde op zaken. Ze kwam, zag en stond al gauw met 3-0 voor tegen haar Belgische opponente, die 44e staat op de wereldwijde ranglijst van het vrouwentennis. Hoewel Van Uytvanck nog een paar breakkansen had, won Bertens de set met 6-3.

Toch nog winst
In de beslissende set ging het even gelijk op, maar bij een stand van 2-2 wist Bertens haar nodige break te pakken. Dat zorgde voor de nodige lucht. Met een briljante rally en een dito punt kwam ze op matchpoint. Die verzilverde ze met een gruwelijke lob, waar de kwartfinale een feit is.

Nu tegen 'Coco'
Bertens neemt het in de kwartfinale op tegen tienersensatie Cori 'Coco' Gauff. Zij haalde onder meer de 4e ronde van Wimbledon dit jaar en schakelde zelfs Venus Williams uit. Niet slechts voor een 15-jarige!

WTA-finals
In de 1e ronde won Bertens al moeizaam van Misaki Doi. Door deze uitslagen is Kiki nog goed in de race voor een plek in de WTA-finals. Ze moet bij de beste 8 van de wereld horen om hier een ticket voor te bemachtigen en staat nu precies op die 8e positie.