Nederlandse tennisser reageert op ‘lucky loser-rel’ in Rotterdam: ‘Was voor mij kansloos’

13 februari 2020

Miliaan Niesten heeft op zijn Instagram-account gereageerd op de rel rondom het feit dat tennissers zich niet kwamen melden voor de ‘lucky losers list’ van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam. "Voor mij was het kansloos om daar aanwezig te zijn."


Niesten wilde graag zijn kant van het verhaal laten horen en plaatste daarom donderdag een video op Instagram. "Allereerst vind ik dat er een Nederlandse speler had moeten zijn om die plek in te nemen. Helaas ben ik sinds zaterdag ziek en dus was het voor mij kansloos daar aanwezig te zijn.”

Ontzettend kleine kans
"Daarnaast is het zo dat die plek elk moment vrij kan komen dus dat je eigenlijk maandag, dinsdag en woensdag de hele dag aanwezig moet zijn om een eventuele uitvaller te vervangen", gaat hij verder. "Ik zou nummer 8 of 9 op de lucky loser list zijn, dus dat betekent dat er een ontzettend kleine kans voor mij was."

Niet gebeld
De Eindhovenaar hoorde in de media dat Krajicek zei dat hij alle spelers gebeld zou hebben. "Ik ben niet door hem gebeld. Hij zou mijn nummer niet hebben gehad. De ATP-tourmanager en de playersdesk hebben mijn nummer in het systeem staan, dus waar een wil is, is een weg."

Afmelding
De Moldaviër Radu Albot meldde zich woensdagochtend ziek af voor zijn wedstrijd in Ahoy. Tot zijn verrassing zag toernooidirecteur Richard Krajicek vervolgens dat niemand zich had ingeschreven voor de ‘lucky loser list’. Dat is een lijst voor spelers die in het kwalificatietoernooi hebben gespeeld, maar daarin verloren. 

Nederlanders
Zo ging een kans verloren voor onder anderen 4 Nederlanders: Miliaan Niesten, Botic van de Zandschulp, Jesper de Jong en Ryan Nijboer om te spelen en minstens 15.000 euro te cashen. Krajicek reageerde daarop behoorlijk geïrriteerd en noemde het 'een gemiste kans'.