Afhakende sponsors, een vrije val op de ranglijst: nare tijden voor tennisbabe Genie Bouchard
i

Fragment YouTube

Afhakende sponsors, een vrije val op de ranglijst: nare tijden voor tennisbabe Genie Bouchard

Trevor Wagener • 18:26, 23-03-2018 / Laatste Update: 15:55, 07-01-2024

Ze won 2 weken geleden tot haar grote geluk de miljoenenrechtszaak na haar valpartij in de kleedkamers van de US Open, maar met de carrière van tennisster Eugenie Bouchard gaat het ondertussen helemaal mis. Het gewezen nummer 5 van de wereld, momenteel 116de, stapelt de pijnlijke nederlagen op met als gevolg dat sponsors en een deel van haar fans langzamerhand afhaken.

Yes this is a real exercise

Een bericht gedeeld door Genie Bouchard (@geniebouchard) op

Deze week was het weer zover: de 1e ronde van Indian Wells betekende al exit voor Genie Bouchard. Sachia Vickery, de nummer 100 van de wereld, bleek een maatje te groot. In de nasleep van die nederlaag raakte bekend dat Bouchard uit elkaar is met haar agent John Tobias.

Crisisproblemen

"Ik was het al langer niet eens met hoe ze sommige dingen aanpakte. Ook vond ik het beter dat ze op zoek gaat naar iemand anders", zei Tobias tegen de media. Bouchard zei op haar beurt dat ze tijd nodig heeft om de dingen even op een rijtje te zetten.

"Er is op korte tijd zoveel gebeurd dat het vinden van een nieuwe manager momenteel geen topprioriteit is", zei Genie. "Misschien wel pas het 7e ding dat ik aan mijn hoofd heb. Nu is het tijd om, samen met mijn team, even rustig te kijken hoe het verder moet en iets uit te dokteren."

Geen sponsor = geen materiaal

Volgens de New York Times heeft Bouchard inderdaad heel wat aan haar hoofd. Omdat de resultaten uitblijven, haken de sponsors volgens de krant massaal af. 3 van haar belangrijkste deals zag ze bij de start van 2018 afspringen: die met Colgate, verzekeraar Aviva en voedingsmerk Usana.

Van kledingsponsor Nike zou ze vanaf deze maand helemaal niets meer krijgen, omdat ze daar een prestatiegericht contract heeft dat gebaseerd is op haar WTA-ranking. Helemaal pijnlijk is het verhaal rond haar racketsponsor. Babolat verkoos eind vorig jaar om niet langer door te gaan met de Canadese schone en, mede dankzij haar dramatische resultaten dit jaar, heeft de halve finaliste van Wimbledon 2014 nog niet eens een nieuwe kunnen kopen.

Can we just take a second and appreciate some of the great moments and memories @geniebouchard gave us over the years. When you stop and think about it, you realize it has been a fun journey so far. I'm definitely excited for the future! Prouder than ever to support her 👊💕 pic.twitter.com/xN8VvoIg5F

— Alyson (@AlysonP7) 22 maart 2018

Koppie redt prestatie

Gelukkig was er dit jaar voor Bouchard voor de 2e opeenvolgende keer nog een prominente plaats in de Swimsuit Edition van Sports Illustrated, wat veel aandacht op vooral het internet krijgt - altijd handig voor marketingdoeleinden. Wil ze haar geloofwaardigheid als tennisster echter hoog houden, wordt het dringend tijd voor prestaties.

Vóór haar verlies op de 2e ronde op de Australian Open, ging ze er sinds Roland Garros 2017 uit in de openingsronde in maar liefst 9 van de 12 toernooien. Of deze: haar exit in de opener in het Australische Hobart in januari, was de 5e opeenvolgende keer dat ze niet tot de 2e ronde kon doorstoten. Dit jaar haalde ze alleen in Taipei de ronde 3.