Bertens kan maar even genieten van gewonnen titel

Bertens kan maar even genieten van gewonnen titel

admin • 23:13, 21-05-2016 / Laatste Update: 03:17, 07-01-2024

Kiki Bertens zei vorige maand, vlak voor de halve finale van de Fed Cup, dat het eigenlijk wel weer eens tijd was voor 'een toernooitje'. Niet wetende dat ze het een maand later al zou flikken.

Zaterdag won Bertens (24) haar tweede WTA-titel, 4 jaar na de eerste in het Marokkaanse Fez. In het Duitse Nürnberg rekende ze kordaat af met de Colombiaanse Mariana Duque-Marino, 6-2 en 6-2. Om 1,5 uur later met haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson ook het dubbelspel te winnen. ,,Een heerlijke week," sprak Bertens dan ook.

Alleen trofee ontbrak nog

Er viel best een last van haar schouders. Haar spel mag dit seizoen dan dik in orde zijn, beter zelfs wellicht dan in 2012, Bertens miste iets tastbaars als een trofee. ,,Ik wilde dat gevoel van een toernooi winnen weer ervaren. Fijn dat het meteen lukt, in mijn tweede finale de tweede titel."

Bertens vliegt zondag naar Parijs voor Roland Garros, waar ze het dinsdag opneemt tegen de als 3e geplaatste Angelique Kerber. De Duitse won eerder dit jaar verrassend de Australian Open. Bertens baalde dan ook van die loting. ,,Je wilt in de eerste ronde liever een lekkere tegenstander treffen. Maar misschien vindt zij het ook wel geen fijne loting, want ik heb in Miami een goede set tegen haar gespeeld (6-1 winst, red, waarna Bertens in de derde set ziek moest opgeven) en heb nu in Nürnberg gewonnen. Zij blijft favoriet, ik ga proberen me goed voor te bereiden en voor een nieuwe stunt te zorgen. Maar vanavond ga ik dit eerst even vieren."