Bertens in Rosmalen voor eigen publiek onderuit tegen Duitse Petkovic
i

ANP

Bertens in Rosmalen voor eigen publiek onderuit tegen Duitse Petkovic

Trevor Wagener • 20:20, 13-06-2017 / Laatste Update: 16:18, 05-01-2024

Kiki Bertens is er dinsdag niet in geslaagd de 1e ronde van de Ricoh Open in Rosmalen te overleven. Op het Brabantse gras verloor de 25-jarige Wateringse, die niet in de beste vorm van haar leven verkeert, in 3 sets van de lager geklasseerde Duitse Andrea Petković: 7-6, 2-6, 6-2 .

De 1e set moest Bertens gelijk al afstaan aan Petković, maar daarna kwam de Nederlandse goed terug door de 2e set vrij eenvoudig met 6-2 naar zich toe te trekken. Hoe hard Bertens het ook probeerde: daar bleef het helaas wel bij. In de 3e set sloeg Petković toe door te breaken en tenniste ze de partij vervolgens makkelijk uit en verzekerde zich daarmee van de winst.

Hier wordt Bertens opnieuw gebroken door Andrea Petković. Slecht begin van het grasseizoen voor de Nederlandse! #RicohOpen #Rosmalen pic.twitter.com/exp9M6uGnf

— Ziggo Sport (@ZiggoSport) 13 juni 2017

Geen Haase meer en nu vliegt Bertens er ook nog uit. Ik denk dat ik donderdag zowat de enige toeschouwer ben bij het #RicohOpen

— Noud Bemelen (@NoudBemelen1) 13 juni 2017

Down

Zo begint het grasseizoen voor Bertens niet als gehoopt, nadat ze een matige periode op gravel kende: In Parijs kwam ze op Roland Garros ook al niet verder dan een teleurstellende 2e ronde. Bertens was in Rosmalen als 3e geplaatst en was, na afzeggingen van enkele topnamen, daarmee 1 van de publiekstrekkers.

Ook Bertens onderuit in eerste ronde Ricoh Open. pic.twitter.com/AUsvGxKOq4

— Mark Leene (@Leene_NL) 13 juni 2017