Bertens wint ook derde potje van de dag in Rosmalen
i

Getty Images

Bertens wint ook derde potje van de dag in Rosmalen

admin • 00:14, 15-06-2019 / Laatste Update: 03:42, 05-01-2024

Kiki Bertens heeft nog eens een productieve dag achter de rug. Vrijdagavond bereikte ze met Demi Schuurs de halve finale van het dubbelspel. De nummer 4 van de wereld won daarmee haar 3e potje van de dag. Ja, je leest het goed: 3e van de dag.

Eerder op de dag won ze het restant van haar potje in de 2e ronde van Arantxa Rus. Daarna versloeg ze in de kwartfinale Natalja Vichljantseva (6-3 6-3). Met Demi Schuurs won ze in de kwartfinale van de Spaanse Georgina Garcia Perez en de Hongaarse Fanny Stollar met 7-5 6-2. In de halve finale neemt het duo het op tegen landgenotes Lesley Kerkhove en Bibiane Schoofs.

Misschien weer 3 potjes

Zaterdag komt Bertens in de 2e partij op het centre court in actie met haar halve finale in het enkelspel tegen Jelena Rybakina uit Kazachstan. Daarna speelt ze de halve finale van het dubbel. Mocht ze die partij winnen, komt ze mogelijk later op de dag ook nog in actie in de finale tegen de Japanse Shuko Aoyama en de Servische Aleksandra Krunic.

Mannen

Wesley Koolhof komt met zijn Nieuw-Zeelandse dubbelpartner Marcus Daniell in de finale van het dubbelspel in actie tegen de Brit Dominic Inglot en de Amerikaan Austin Krajicek. Koolhof en Daniell schakelden eerder vrijdag Robin Haase en Jean-Julien Rojer uit in de supertiebreak: 6-3 4-6 10-5.