Del Potro laat de miljoenen in Australië schieten
i

EPA

Del Potro laat de miljoenen in Australië schieten

admin • 22:39, 23-12-2016 / Laatste Update: 21:03, 12-12-2023

Juan Martin Del Potro is er niet bij op de Australian Open. De nummer 2 van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro neemt wat langer rust en begint zijn seizoen pas in februari. Del Potro (28) stond de afgelopen jaren regelmatig lang aan de kant vanwege polsblessures.

De Argentijn had dit jaar een lekker rentree nadat hij er weer lang uit lag. Op de Spelen bereikte Del Potro de finale, waarin hij moest buigen voor titelverdediger Andy Murray. Hij won vervolgens het ATP-toernooi van Stockholm en leidde zijn land naar de eindzege in de Daviscup.

Weer de titel

De nummer 38 van de wereld wil die titel komend jaar weer halen met Argentinië. Hij gaat daarom een paar weken rustig trainen en slaat het eerste grandslamtoernooi over. Dat liet-ie vrijdag weten. "Als de tenniswereld twee jaar op mij kan wachten, kan de Australian Open ook nog wel een jaartje zonder me'', zei Del Potro al eerder.

Miljoenen

Wel een gewaagde keuze van de Argentijn, want hij had er ook voor kunnen kiezen om z'n zakken goed te vullen in Australië. Het prijzengeld is namelijk verhoogd tot 34 miljoen euro!