Dikke matchfixing-arrestatie in Spaanse tenniswereld

Dikke matchfixing-arrestatie in Spaanse tenniswereld

admin • 22:09, 01-12-2016 / Laatste Update: 22:35, 12-12-2023

De Spaanse politie heeft 34 man opgepakt die tennistoernooien in Spanje en Portugal manipuleerden. Onder de boeven zitten ook 6 tennissers. Er zou meer dan een half miljoen euro zijn gebeurd met de praktijken.

Het idee was dat er gegokt werd op 'bepaalde aspecten van de wedstrijd'. Met de spelers was uiteraard afgesproken wat er dan moest gebeuren. Denk aan bijvoorbeeld het expres verliezen van een servicegame.

Pliesie

De Spaanse Guardia Civil begon een onderzoek na een tip van de Tennis Integrity Unit (TIU), zo liet het Spaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag weten. Als een speler het aanbod van de tussenpersoon, meestal ook een speler, weigerde, werd het bod verdubbeld of verdrievoudigd. Via een geheime chat werd de overeenkomst dan gecommuniceerd.

Veel meer

Tot 2012 werd er niet eens zoveel gegokt op tenniswedstrijden. In dat jaar waren er maar 14 gevallen bekend bij de eerdergenoemde TIU. In 2015 waren het er ineens 246. Het grootste deel van de zaken centreert zich rondom Futures en Challengers.