Djokovic ontliep ook nog eens verplichte coronatest en vluchtte naar Monaco
i

AFP

Djokovic ontliep ook nog eens verplichte coronatest en vluchtte naar Monaco

Martijn Baars • 15:03, 24-06-2020 / Laatste Update: 22:34, 07-01-2024

De reputatie van Novak Djokovic heeft nóg een knauw opgelopen. De Serviër vertrok na de positieve test van Grigor Dimitrov (zondagavond) meteen uit Kroatië om via Servië naar Monaco te reizen.

Op die manier ontliep hij een verplichte coronatest die alle deelnemers van de Adria Tour in Kroatië moesten ondergaan.

Zwaar onder vuur

Als er 1 topsporter beschadigd uit de coronaperiode komt, moet het Djokovic wel zijn. Als gezicht van het flink besmeurde oefentoernooi in de Balkan ligt hij momenteel zwaar onder vuur en nu komen er ook nog eens details naar boven hoe de nummer 1 van de wereld zijn verantwoordelijkheid probeerde te ontlopen.

Belgrado

Want toen na de positieve test van de Bulgaar Grigor Dimitrov op zondag alle spelers en hun stafleden gelijk een test moesten laten doen in het Kroatische Zadar, keerde Djokovic terug naar Belgrado om zich daar te laten testen om daarna terug te keren naar zijn woonplaats Monaco.

'Wie weet hoeveel mensen hij nog besmet heeft'

In ‘The Guardian’ spreken ze van 'een surrealistische saga'. Hun tennisspecialist Tumaini Carayol: "1 van de allerbeste tennissers ooit die collega’s uitnodigt en hen dan onderwerpt aan onveilige omstandigheden. En wanneer dat uitkomt en iedereen zich nerveus moet laten testen op een onredelijk uur ergens op een parkeerplaats, is de organisator zelf in geen wegen of sporen meer te bekennen. Wie weet hoeveel mensen hij nog besmet heeft tijdens die terugreis. Monaco heeft 3 weken lang niet 1 besmetting geregistreerd. Op 21 juni is daar een einde aan gekomen.”