Egberink en Scheffers missen plek in dubbelfinale in Frankrijk

Egberink en Scheffers missen plek in dubbelfinale in Frankrijk

admin • 20:53, 01-10-2015 / Laatste Update: 10:39, 08-01-2024

RUE – De rolstoeltennissers Tom Egberink en Maikel Scheffers zijn er niet in geslaagd de dubbelfinale van de Open de la Baie de Somme te halen. Bij de laatste vier van het toernooi in de Franse plaats, dat onderdeel is van de ITF 1-Series en een prijzengeld van 36.400 euro kent, waren de 22-jarige Arnhemmer en de 33-jarige Dorstenaar net niet goed genoeg om de sterke Fransen Stéphane Houdet en Nicolas Peifer uit te schakelen: 3-6, 6-0 en 10-5.

,,We begonnen erg sterk”, vertelde Egberink na afloop. ,,Daardoor was de eerst set ook een prooi voor ons. In de tweede set verloren we in het begin twee keer het beslissend punt op deuce en de games daarna waren telkens heel close, maar vielen hun kant op. In de supertiebreak hadden zij vervolgens net iets meer geluk dan wij, met een paar netballetjes. Jammer.”

Egberink en Scheffers komen nog wel in actie in de kwartfinale van het enkelspel. Egberink stuit daarin op Joachim Gerard, de Belgische nummer vier van de wereld. Scheffer treft Houdet, de Franse nummer 2 van de wereld.

Lees ook: St. Juste onzeker voor Heerenveen in Almelo

Lees ook: Amsterdam Arena voor 50 miljoen verbouwd

Lees ook: Voetballertjes schrijven brief aan scheldende ouders