Emirates tekent grootste sponsordeal in historie ATP

Emirates tekent grootste sponsordeal in historie ATP

admin • 17:59, 01-12-2015 / Laatste Update: 15:43, 08-01-2024

Luchtvaartmaatschappij Emirates en de ATP hebben hun samenwerking verlengd met vijf jaar. Het gaat om de grootste sponsordeal in de geschiedenis van het tennis.

Emirates is voortaan de wereldwijde hoofdsponsor van de ATP World Tour evenals de officiële luchtvaartmaatschappij van de ATP-toernooien. Door de sponsoring krijgt Emirates alle marketingrechten en kan de maatschappij zijn naam linken aan 'het iconische merk ATP'.

Promoten

Emirates krijgt op die manier de kans om zijn merk te promoten tijdens 60 toernooien in 29 landen, op zes continenten. In totaal goed voor een bereik van meer dan 800 miljoen mensen. Met 4,3 miljoen toeschouwers en ruim 880 miljoen tv-kijkers heeft de ATP World Tour de afgelopen jaren een flinke stijging doorgemaakt.

Corona

Emirates was sinds 2013 een zogenoemde 'Platinum partner' van de ATP World Tour en hoofdsponsor van de Emirates ATP Rankings. Met de nieuwe overeenkomst zal Emirates Corona vervangen als hoofdsponsor van de ATP. Het contract tussen de ATP en Mexicaanse biermerk loopt eind dit jaar af.

Grandslams

Het tennisportfolio van Emirates bevat de bekendste tennisevenementen, in het bijzonder de grandslams zoals de Australian Open, Roland Garros en de US Open, maar ook de Emirates Airline US Open, de Australian Open Series, de ATP rankings, het Tenniskampioenschap van Dubai, de Barcelona Open en de Rogers Cup in Canada.