Federer back in action: op Stuttgarts gras meteen tegen Zverev
i

AP

Federer back in action: op Stuttgarts gras meteen tegen Zverev

Martijn Baars • 19:53, 11-06-2018 / Laatste Update: 13:27, 07-01-2024

Roger Federer begint zijn aanloop naar zijn favoriete grandslamtoernooi op Wimbledon (2 - 15 juli) woensdag op de grasbaan in Stuttgart met een partij tegen de Duitser Mischa Zverev. 

De 30-jarige tennisser uit Hamburg versloeg in de 1e ronde de Russische kwalificatiespeler Michail Joestsjni in 2 sets: 7-6 (5) 6-3. In 5 onderlinge duels met Federer won Zverev nog nooit.

Nummer 1

De Zwitserse grootmeester speelde op 24 maart zijn laatste officiële wedstrijd. Daarna sloeg hij het gravelseizoen vrijwillig over. Federer kan daardoor goed uitgerust en topfit aan het grasseizoen beginnen. Indien hij in Stuttgart de finale haalt, lost hij de Spanjaard Rafael Nadal weer af als nummer 1 van de wereldranglijst. Half februari keerde Federer na ruim 5 jaar al eens terug op de toppositie in het mondiale klassement. Daarmee werd hij de oudste speler die de tennisladder ooit aanvoerde.

Speciale motivatie

"Het zou mooi zijn om mijn record hier nog wat aan te scherpen'', lachte Federer, die op Wimbledon op zijn 9e titel jaagt. "Het is een speciale situatie die zeker voor extra motivatie zorgt.''