Halep naar eerste Wimbledon-finale ooit na machtige zege op Svitolina
i

AFP

Halep naar eerste Wimbledon-finale ooit na machtige zege op Svitolina

Bart van der Wijst • 17:29, 11-07-2019 / Laatste Update: 12:16, 12-12-2023

Simona Halep heeft voor het eerst in haar carrière de finale op het heilige gras van Wimbledon bereikt. De Roemeense, als 7de geplaatste in Londen, won van de Oekraïense Jelina Svitolina. Dat deed ze door maar 4 games te verliezen: 6-1 en 6-3.

Halep en Svitolina begonnen in de 1ste set nog gelijkwaardig, maar Halep liep vervolgens hard weg bij Svitolina. De eerste 2 games duurde 2 minuten, daarna was het snel over. Binnen 1 uur en 13 minuten stapte Halep als winnares van het veld.

Halep in vorm

"Het was niet zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden, maar ik voelde me sterk en goed. Ik ben tevreden over het niveau dat ik haalde. Ik heb de afgelopen 5 jaar veel geleerd. Ik wil iedere wedstrijd winnen en gaf niet meer op als het even tegenzit," vertelde Halep kort na afloop van de wedstrijd.

"Op wie ik hoop in de finale?", vroeg de Roemeense zich af, die Serena Williams treft of Barbora Strycova. "Dat maakt me niet zoveel uit. Ik sta zaterdag in de finale op Wimbledon, veel meer heb ik nu even niet te wensen."

2de Grand Slam-titel?

Het wordt voor Halep haar 3de finale ooit op een Grand Slam. Vorig jaar verloor ze in de finale van de Australian Open en won ze Roland Garros. Nu staat ze dus voor het eerst in de finale op Wimbledon. Daarin treft ze Serena Williams, die later op de dag won van Barbara Strycova.