Juan Martin Del Potro verliest bij rentree in kwartfinale van Mackenzie McDonald (video)

Trevor Wagener • 10:42, 23-02-2019 / Laatste Update: 03:26, 08-01-2024

De Argentijnse tennisser Juan Martin del Potro is er niet in geslaagd de halve finales te bereikten op het Delray Beach Open. Mackenzie McDonald versloeg de nummer 1 van de plaatsingslijst. De 23-jarige Amerikaan won in 3 sets: 6-4 3-6 7-6 (5).

Het was een bijzondere avond voor McDonald. Niet alleen won hij voor het eerst in zijn loopbaan van een speler uit de mondiale top 10, ook bereikte hij niet eerder de halve finales van een ATP-toernooi. McDonald was zo blij, dat hij zijn racket tegen de grond gooide. Het ijzer veerde helaas voor hem zo weer terug zijn gezicht in:

Mcdonald, galibiyet sevincini raketi yere vurarak yapmak istedi fakat raket yerden sekip yüzüne geldi. 😂pic.twitter.com/lDDdaGqrgU

— Tenis Kanalı (@TenisKanali) 23 februari 2019

Tel de zegeningen

De huidige nummer 84 van de wereld neemt het nu op tegen de Moldaviër Radu Albot, die 2 plaatsen hoger staat op de ATP-ranking.

Del Potro keek ondanks het verlies tevreden terug op zijn optreden in Florida. Hij maakte zijn rentree nadat een gebroken knieschijf hem 4 maanden van de baan hield. "De winst zit 'm in het feit dat ik hier 3 wedstrijden heb kunnen spelen."

Engels praten

In de andere halve finale is ook bekend. Daarin staan de Brit Daniel Evans en de Amerikaan John Isner tegenover elkaar.