Kiki Bertens voelt totaal geen druk op Wimbledon: 'Ik heb me heel slecht gevoeld'
i

EPA

Kiki Bertens voelt totaal geen druk op Wimbledon: 'Ik heb me heel slecht gevoeld'

Martijn Baars • 16:12, 01-07-2019 / Laatste Update: 20:03, 12-12-2023

Kiki Bertens begint dinsdag met andere verwachtingen aan Wimbledon dan vorige maand op Roland Garros. Was ze in Parijs nog 1 van de titelkandidaten, in Londen wordt de komende 2 weken veel minder op haar gelet.

"Ik voel geen enkele druk", bekende Bertens (27) voorafgaand aan het 3e grandslamtoernooi van het jaar. "Het is ook positief dat ik dit jaar al een aantal goede resultaten heb geboekt op gras. Ik heb al veel punten van vorig jaar verdedigd.”

In aanloop naar Wimbledon haalde Bertens de finale in Rosmalen en de halve finale in Eastbourne, wat zorgde voor een prima voorbereiding. Inmiddels lijkt ze Parijs achter zich gelaten te hebben. Bertens moest haar titeljacht op Roland Garros in de 2e ronde staken wegens een opgelopen virus.

'Heb me heel slecht gevoeld'

"Ik heb niet veel tijd gehad om erover na te denken, want ik heb me echt heel slecht gevoeld", aldus de nummer 4 van de wereld. "Misschien was het maar goed dat ik niet 1 dag ziek was, maar voor een dag of 5. Ik heb geprobeerd het te vergeten.”

Daar kwam bij dat Bertens in de finale van Rosmalen 5 wedstrijdpunten niet raak sloeg. "Soms heb je wat geluk nodig, maar je kunt er ook niet heel veel aan doen. Natuurlijk waren Parijs en de finale teleurstellend, maar je moet eerst goed spelen en dan komt geluk vanzelf.”

Eerste ronde

Bertens, vorig jaar kwartfinaliste op Wimbledon, begint tegen de Luxemburgse Mandy Minella. "Zij is een heel ervaren speelster met een goed spel voor gras. Het is leuk om tegen iemand te spelen die je niet zo heel vaak treft. Het is zo lang geleden dat wij elkaar troffen dat ik het niet eens meer wist. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. Druk leg ik mezelf hier niet op.”

5 kandidaten

Op Wimbledon maken in theorie 5 speelsters kans om de nummer 1-positie van Ashleigh Barty over te nemen. Bertens is er daar 1 van.