Oppermachtige Nadal heeft geen kind aan Thiem en pakt 12e Roland Garros-titel
i

ANP

Oppermachtige Nadal heeft geen kind aan Thiem en pakt 12e Roland Garros-titel

admin • 20:15, 09-06-2019 / Laatste Update: 14:29, 12-12-2023

Roland Garros is gewonnen door Rafael Nadal! De Spanjaard had in de 3e en 4e set geen kind aan tegenstander Dominic Thiem uit Oostenrijk en pakte zo zijn 12e titel op het gravel van Parijs: 3-1 (6-3, 5-7, 6-1, 6-1).

De finale begon heerlijk met veel lange, goede rallys tussen beide spelers, de ene nog mooier dan de andere. De breakpunten vlogen ons om de oren en de eindstand van 6-3 in de 1e set was dan ook geen verrassing. Ook in de 2e set blijft de stand heerlijk gelijk opgaan, maar uiteindelijk is het de Oostenrijker die zijn enige set van de middag uit het vuur sleept: 7-5.

Die zwaarbevochten set eist zijn tol bij Dominic Thiem. De Oostenrijker lijkt zijn vorm plotseling helemaal kwijt te zijn en komt er in de 3e set niet meer aan te pas. Nadal pakt punt op punt en de wanhopige Thiem verliest meerdere games op love. Al het werk in de 2e set is voor niets geweest want Thiem komt er simpelweg niet meer aan te pas. De 3e set is afgetekend voor de Spanjaard: 6-1. De statistieken? Nadal is 100% op de eigen service, wint 24 van de gespeelde 31 punten en staat maar 1 game af. Wow!

Tekst gaat verder onder de foto!

Nadal in topvorm

Aan het begin van de 4e set weet Thiem dus wat hem te doen staat: alles of niets. Een verlies in deze set is dodelijk en kost hem de titel. Hij móet zijn ritme weer te pakken zien te krijgen! Helaas voor de Oostenrijker lukt dat niet. Nadal verkeert in topvorm en is niet te houden. Elke bal die Thiem slaat wordt tweemaal zo hard teruggeslagen door de man van Mallorca. Thiem vecht voor wat hij waard is, maar hij kan niet voorkomen dat Nadal met net zulke grote cijfers de set binnensleept: 6-1.