Roger Federer had een emotionele 'breakdown' in Colombia
i

ANP

Roger Federer had een emotionele 'breakdown' in Colombia

admin • 12:10, 18-12-2019 / Laatste Update: 01:00, 05-01-2024

Roger Federer had het effe zwaar toen een demonstratiewedstrijd tegen Alexander Zverev in Colombia afgezegd werd. De Zwitser en zijn tegenstander waren al in het stadion in Bogota, maar moesten het publiek uitleggen dat het niet door kon gaan door protesten.

De legendarische tennisser vond het maar niets dat hij zo veel mensen teleurstelde, ook al kon hij er niets aan doen. Er waren grootschalige protesten in Colombia en daar zaten ook rellen bij. Doordat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden, werd de pot op het laatste moment afgelast.

Niet de droom

Roger vertelt: "We deden onze warming up en hadden het leuk op de baan, maar toen werd alles een beetje gek. Ik dacht: 'Is dit het beste scenario?' Mensen moeten wel veilig thuiskomen. Er was te veel stress en druk voor iedereen. Ik had een soort breakdown. Het werd niet de droomwedstrijd die het moest zijn en ik voelde het uit elkaar vallen. Terug in de kleedkamer was ik emotioneel verwoest."

Record

De wedstrijden in Chili, Argentinië, Ecuador en Mexico waren wel een groot succes. De pot in Mexico-Stad trok zelfs meer dan 42.500 toeschouwers, een record voor een tenniswedstrijd.