Scheffers en Van Koot naar halve finale bij het ITF-toernooi in Pensacola
i

Pro Shots

Scheffers en Van Koot naar halve finale bij het ITF-toernooi in Pensacola

Bart van der Wijst • 10:34, 12-03-2016 / Laatste Update: 13:23, 07-01-2024

Maikel Scheffers en Aniek van Koot hebben de halve eindstrijd van het enkeltoernooi in Pensacola bereikt. Bij de laatste acht van het ITF-toernooi in de Amerikaanse staat Florida waren Scheffers en Van Koot te sterk voor respectievelijk Adam Kellerman en Charlotte Famin.

Scheffers, de als vierde geplaatste rolstoeltennisser, was in drie sets te sterk voor de Australiër Adam Kellerman: 6-7, 6-4 en 6-1. Scheffers speelt in de halve finale tegen de als tweede geplaatste Brit Gordon Reid, die afrekende met de Zweed Stefan Olsson.

Aniek van Koot versloeg Charlotte Famin: 6-4, 6-0. In de halve eindstrijd speelt Van Koot tegen Lucy Shuker. De Britse, met wie Van Koot in de dubbel werd uitgeschakeld, versloeg in de kwartfinale de Amerikaanse nummer 22 van de wereld Dana Mathewson.

Egberink

Voor Tom Egberink, de nummer 5 op de plaatsingslijst, is het toernooi in Pensacola voorbij. De Dalenaar kwam zonder te spelen in de kwartfinale terecht en moest daarin opgeven bij een 6-4, 3-1 voorsprong voor de Argentijn Gustavo Fernandez. Egberink had last van zijn elleboog.