Tom Egberink kan nummer 2 van de wereld niet pijnigen

Tom Egberink kan nummer 2 van de wereld niet pijnigen

admin • 23:35, 24-09-2015 / Laatste Update: 07:36, 13-12-2023

Rolstoeltennisser Tom Egberink heeft de kwartfinale in Alghero niet weten te overleven. Bij de laatste acht van het toernooi op Sardinië, dat onderdeel is van de ITF 1-Series en een prijzengeld van 28.000 dollar kent, verkocht de 22-jarige Arnhemmer zijn huid zo duur mogelijk tegen Stéphane Houdet, maar de Franse nummer twee van de wereld trok wel aan het langste eind: 6-2, 6-4.

,, Stéphane speelde heel erg goed vandaag”, stak Egberink, de mondiale nummer tien, de loftrompet over de Fransman. ,,Ik kon op belangrijke momenten niet onder zijn druk vandaan komen. Ik heb geknokt voor wat ik waard was, maar het mocht niet zo zijn.”

Egberink krijgt al heel snel een kans op revanche. Want in de dubbel treft hij de Fransman, die een koppel vormt met de Belg Joachim Gerard, opnieuw. Inzet is dan een plek in de finale. Het als eerste geplaatste duo was genadeloos voor de Italianen Marco Amadori en Luca Spano (6-0, 6-0), terwijl Egberink en zijn partner Alfie Hewett zes games afstonden. Maar het als derde geplaatste koppel had in een vrij eenzijdige wedstrijd weinig moeite met de Italianen Luca Arca en Fabian Mazzei: 6-2 en 6-4.

Lees ook: PEC wisselt vlak voor wedstrijd van keeper

Lees ook: Elf potentiële Oranje-klanten voor je FIFA-carrière

Lees ook: Bijgelovige Barça-fans vervloeken populair geel uittenue