US Open wil absoluut niet dat het toernooi doorgaat zónder publiek: 'Feestje voor iedereen'
i

AFP

US Open wil absoluut niet dat het toernooi doorgaat zónder publiek: 'Feestje voor iedereen'

Martijn Baars • 15:45, 17-04-2020 / Laatste Update: 06:45, 05-01-2024

Het duurt nog zeker tot juni voordat duidelijk wordt of de US Open eind eind augustus nog doorgaat. Zeker is wel dat het ‘hoogst onwaarschijnlijk’ is dat het 4e grand slam van het jaar zal worden gespeeld zonder publiek.

Het toernooi moet op 31 augustus beginnen en duurt tot en met 13 september. Maar New York is momenteel het epicentrum van de uitbraak van het coronavirus in de Verenigde Staten. Meer dan 10.000 mensen zijn inmiddels overleden in de stad, waar de lockdownmaatregelen hoe dan ook duren tot en met 15 mei.

750.000 mensen

Bijna 750.000 mensen brachten vorig jaar een bezoekje aan Flushing Meadows om de beste tennissers ter wereld in actie te zien. Voor lege tribunes spelen lijkt op voorhand wellicht een reële optie, maar niet als het aan directeur Mike Dowse van de Amerikaanse tennisbond USTA (de organisator van de US Open) ligt.

'Dat past gewoon niet'

"We houden alle opties open. Maar als ik eerlijk ben is het hoogst onwaarschijnlijk dat het toernooi zonder fans zal worden gespeeld", vertelde hij donderdag tijdens een digitaal persmoment. "Het past gewoon niet bij het tennis, dat voor iedereen een feestje moet zijn."