MMA-vechter Brandao bijt, trapt na, spring de kooi uit en verliest (video)

7 september 2017

Screenshot

Een potje knokken met MMA-vechter Diego Brandao is altijd lachen. Is het niet vanwege zijn spectaculaire, agressieve vechtstijl, dan komt het wel door zijn korte lontje.


De Braziliaan vocht maandag in het main event van Fight Nights 73 in het Dagestaanse Kaspiysk tegen Akhmed Aliev, maar het einde van het gevecht had waarschijnlijk niemand kunnen voorspellen. In de 2e ronde stopte de scheidsrechter het gevecht omdat Aliev een kopstoot uitdeelde op de borst van Brandao. Hij reageerde daarna weer gefrustreerd met een trap tegen Alievs nek, waarna de ref ingreep om ze uit elkaar te halen.

Paniek in het publiek
Hierna werd het publiek onrustig en begon het flessen in de kooi te gooien. De scheidsrechter maande de temperamentvolle Brandao nog tot rust, maar die had er genoeg van en klom uit de kooi, wat leidde tot nog meer rotzooi uit het publiek.

De onenigheid tussen Aliev en Brandao ontstond in ronde 2 toen nog er nog 1 minuut 40 op de klok stond. Toen had het er veel van weg dat Brandao in het oor beet van de Rus, zoals Mike Tyson dat ooit tegen Evander Holyfield ook deed. Naderhand werd Aliev tot winnaar uitgeroepen via een technische KO. Brandao, die terugkeerde in de kooi toen het officiële resultaat werd opgeroepen, verloor zijn 1e gevecht sinds hij vertrok bij de UFC.