Ploegleiders schreeuwen het uit bij winst Hayman in Parijs-Roubaix (video)
i

YouTube/Orica GreenEdge

Ploegleiders schreeuwen het uit bij winst Hayman in Parijs-Roubaix (video)

admin • 12:22, 12-04-2016

De ploegleiding van het Australische Orica-GreenEdge zat op het puntje van z'n stoel toen Mathew Hayman op de wielerbaan van Roubaix de kop pakte in de sprint. Toen de Aussie als eerste over de streep kwam, ging de ploegleiders echt helemaal los. De Australische ploeg maakte een 20 minuten durend filmpje over hoe zij Parijs-Roubaix beleefden. Valpartijen op de kasseien, lekke banden; alles komt voorbij.

Prachtig om te zien zijn de beelden vanuit de ploegleiderswagen als Hayman in de finale verassend de aanval kiest. ,,Come on Mat, come on Mat'', roepen de ploegleiders. Ze vouwen hun handen samen als Hayman samen met topfavorieten Tom Boonen en Sep Vanmarcke de wielerbaan van Roubaix opdraait. Als de 37-jarige Australiër als eerste over de finish komt, slaan de twee ploegleiders bijna hun stuur stuk van vreugde.

'Je hebt gewonnen'

Een verzorger van Orica-GreenEdge filmt het moment dat Hayman afstormt net na de finish op hem afkomt. ,,Je hebt gewonnen!'', roept hij. De verbazing is van het gezicht van de Australische winnaar af te lezen. ,,Nee, nee', stamelt hij eerst. ,,Ja, echt'', roept de verzorger opnieuw.

Check hieronder hoe de ploegleiding reageert als Hayman winnend zijn armen in de lucht steekt.

https://youtu.be/8zxnA4asj44?t=9m36s