Raith Rovers krijgt geen uitstel en laat middenvelder keepen (video)

Raith Rovers krijgt geen uitstel en laat middenvelder keepen (video)

admin • 12:49, 02-03-2017 / Laatste Update: 05:05, 07-01-2024

Je hebt wel eens zo'n wedstrijd waarbij de coach álle wissels heeft opgebruikt en de keeper de rode kaart krijgt gepresenteerd. Dan moet er een voetballer tussen de palen gaan staan. Als dit al voorkomt, dan is het meestal niet langer dan een kwartiertje. Heel anders was het bij het Schotse Raith Rovers, dat vanaf de aftrap met een middenvelder in het doel aantrad tegen Ayr.

Reden van deze bizarre constructie was dat álle keepers geblesseerd waren en er geen geschikte invaller was. Daarop vroeg Raith uitstel aan bij de Schotse voetbalbond (SPFL), maar kreeg die niet, weet HLN. "Raith Rovers had een aantal mogelijkheden nadat hun laatste fitte doelman geblesseerd raakte," vertelt de SPFL. ,,Ze hadden iedere willekeurige U-21 of contractloze doelman kunnen aantrekken. We legden hen alle opties uit, maar ze lieten deze naast zich liggen. In plaats daarvan vroegen ze op de dag van de wedstrijd uitstel aan."

"Ik hoop dat ze zich schamen"

,,Ze maken er gewoon een grap van niet?", reageerde de trainer van Raith. ,,Ze moeten eens goed naar zichzelf kijken en ik hoop dat ze zich schamen. De mannen die over deze zaken beslissen hebben nooit voetbal gespeeld en dat is het probleem. Ze weten niet wat voor impact hun beslissingen hebben. Een doelman van de U-21 had het niet beter gedaan dan Stevenson, hij heeft goed zijn plan getrokken."

De trainer van de tegenpartij denkt niet dat een andere keeper het verschil had kunnen maken. "Het heeft de wedstrijd niet beïnvloed", aldus Ayr-trainer Ian McCall. ,,De doelman had geen enkele kans om de kopbal uit zijn goal te houden."

'Vreemde ervaring'

'Nood-doelman' Stevenson hoopt dat zijn ervaring als doelman er nu op zit. ,,Het was een vreemde ervaring", laat Stevenson weten. ,,Ik wou de jongens niet teleurstellen en het is iets dat ik van mijn bucketlist kan halen. Ik denk wel dat ik nu mijn keepershandschoenen aan de haak mag hangen, ik hoop dat ik het nooit meer moet doen."