Ronald de Boer snapt wissel van Anton Gaaei wel: 'Waarom wachten tot de rust en dat het dan al 3-0 staat'
Anton Gaaei tegen AZ / Getty Images

Ronald de Boer snapt wissel van Anton Gaaei wel: 'Waarom wachten tot de rust en dat het dan al 3-0 staat'

21:41, 26-02-2024 / Laatste Update: 22:19, 26-02-2024

Anton Gaaei is (in negatief opzicht) dé man van het moment. De rechtsback werd al in de eerste helft gewisseld bij AZ - Ajax (2-0). Hij was maandagavond dan ook onderwerp van gesprek bij Rondo.

Gaaei werd in de eerste helft naar de kant gehaald door John van 't Schip tegen AZ. De Deen was de rechtsback in een systeem met vijf verdedigers. Ahmetcan Kaplan kwam voor hem in het veld en ging centraal achterin spelen; Devyne Rensch schoof op naar de rechtsbackpositie.

De vraag bij Rondo was of Van 't Schip niet had kunnen wachten tot de rust. Ronald de Boer zei daarop: "Dat vind ik onzin. Het is profvoetbal, je wordt ervoor betaald. Ik heb genoeg coaches gezien die wachten tot de rust en dat het dan al 3-0 staat."

'Het stond pas 1-0, man'

Youri Mulder vindt dát dan weer onzin. Hij vond dat Van 't Schip wel had moeten wachten tot de rust, omdat de wedstrijd toch al was bepaald. De Boer vond daar het zijne van: "Het stond pas 1-0, man." Mulder haalde zijn schouders op en vond dat Van 't Schip Gaaei dan helemaal niet had moeten opstellen.

Marco van Basten probeerde de rust terug te brengen: "Hij maakt dit soort fouten gewoon. Daar kan die jongen niks aan doen."

Instagram

Gaaei verwijderde zondag nog tijdens de wedstrijd al zijn posts op Instagram. Na de wedstrijd spraken trainer Van 't Schip en gelegenheidsaanvoerder Jorrel Hato daarover. Hato zei op de persconferentie: "Ik ben na de wedstrijd even naar hem toegegaan. Maar dat deden de meeste spelers wel. Het is niet eerlijk dat alle woede naar hem toegaat. Iedereen maakt fouten."

Van 't Schip noemde de verwensingen 'vreselijk' en vindt Gaaei een fijne gozer.