FC Utrecht stunt dankzij Labyad in de Arena tegen droevig Ajax: 1-2

Martijn Baars • 17:21, 05-11-2017 / Laatste Update: 10:49, 05-01-2024

FC Utrecht heeft voor een flinke stunt gezorgd door Ajax in de Amsterdam Arena met 1-2 te verslaan. Zakaria Labyad werd de grote man bij de Domstedelingen, want hij maakte beide goals.

De ploeg van trainer Erik ten Hag begon prima aan de Eredivisie-wedstrijd. Binnen 6 minuten werkte het plan van de trainer, om de ruimte achter de Ajax-verdediging te zoeken. Gyrano Kerk ontsnapte aan buitenspel, legde terug op Labyad, die in 2 instanties André Onana klopte: 0-1.

Daarna probeerde Ajax de draad wel weer op te pakken, maar werd het nooit echt gevaarlijk voor het doel van FC Utrecht. Pas vlak voor rust kreeg de thuisploeg de gelijkmaker op het bord. Uit een afgeslagen corner gleed Nick Viergever de bal in het doel: 1-1.

Younes faalt

Na rust voetbalde Ajax ietsje beter, maar gingen de Amsterdammers nu veel te slordig om met de kansen. Vooral Amin Younes faalde opzichtig door 1 op 1 met doelman Jensen over te schieten.

In de zeldzame counter van FC Utrecht scoorden de bezoekers wél. Vijf minuten voor het einde kapte Labyad in het strafschopgebied een tegenstander uit en schoot hij perfect raak in de lange hoek: 1-2.

PSV winnaar van het weekend

Hakim Ziyech, de hele wedstrijd teleurstellend, raakte daarna nog wel een keer de lat met een schot van afstand, maar daar bleef het ook bij. Door de nederlaag wordt PSV bij een thuiszege op FC Twente de winnaar van het weekend. De koploper zag namelijk ook Feyenoord al punten verspelen bij ADO Den Haag.