Go Ahead Eagles bezorgt Feyenoord 1e Eredivisie-nederlaag

admin • 19:37, 06-11-2016 / Laatste Update: 16:50, 08-01-2024

Feyenoord heeft zondag niet weten te profiteren van de misstappen van de concurrentie. Waar zowel PSV (1-1 tegen FC Twente) en Ajax (2-2 tegen AZ) gelijkspeelden, verloor Feyenoord zelfs uit bij Go Ahead Eagles met 1-0. Jarchinio Antonia maakte de enige goal van de middag en bezorgde de Rotterdammers de 1e nederlaag in de Eredivisie dit seizoen.

De goal viel na precies een half uur spelen. Antonia rondde een pass van Darren Maatsen beheerst af, die de bal had ontfutseld van Jan-Arie van der Heijden. Het was sowieso niet de gelukkigste wedstrijd voor de verdediger van Feyenoord, want niet veel later werd een goal van hem ook nog afgekeurd. Dat kwam door Steven Berghuis, die daarvoor hands had gemaakt volgens scheidsrechter Bas Nijhuis.

Gelijkopgaand

Afgaande op de eerste helft was niet te zien dat Feyenoord 21 punten meer had dan de thuisploeg. De wedstrijd ging vrij gelijk op, en Feyenoord wist weinig kansen te creëren. In de tweede helft waren de Eagles zelfs nog dicht bij de 2-0, maar Antonia kreeg de bal niet langs doelman Pär Hansson, die de geblesseerde Brad Jones verving in de goal.

Vilhena

Het mooiste moment in de tweede helft was misschien nog wel de 52e minuut, toen de complete Adelaarshorst klapte voor de deze week overleden moeder van Feyenoord-speler Tonny Vilhena. Check hier de beelden van het kippenvel-moment.

Sander Vrieling maakte met zijn kameraad een spandoek om vandaag Tonny Vilhena een hart onder de riem te steken. #Kowet #GaeFey pic.twitter.com/vBneYsxFDE

— KOWET (@kowet_deventer) 6 november 2016

Slotoffensief

Feyenoord probeerde nog wel met man en macht om in ieder geval de gelijkmaker te forceren, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Zelfs niet toen trainer Giovanni van Bronckhorst met Michiel Kramer een extra spits in het veld bracht.

Bilal Basacikoglu kreeg dé kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd gepakt door GAE-keeper Theo Zwarthoed. Feyenoord moest de laatste minuten met 10 man verder, omdat Terence Kongolo geblesseerd ogenschijnlijk zwaar geblesseerd raakte aan zijn hamstring terwijl Van Bronckhorst al 3 keer gewisseld had.

Toppers laten het afweten

Door de nederlaag van Feyenoord heeft de complete top 6 van de Eredivisie niet weten te winnen dit weekend. Ajax en AZ deelde zoals gezegd de punten, Net als PSV en FC Twente. Nummer 4 sc Heerenveen verloor vrijdag al van Sparta Rotterdam. Feyenoord blijft wel koploper door al het puntenverlies van de 'toppers'.