'Ajax-huurling uit selectie gezet om verplichte koopoptie te ontlopen'
Jorge Sánchez in actie voor Mexico op het WK © Getty Images

'Ajax-huurling uit selectie gezet om verplichte koopoptie te ontlopen'

11:33, 17-04-2024 / Laatste Update: 11:33, 17-04-2024

Ajax verhuurt de Mexicaanse rechtsback Jorge Sánchez dit seizoen aan FC Porto. Daarbij zit een verplichte koopoptie inbegrepen, maar die omzeilen de Portugezen nu door Sánchez uit de selectie te zetten.

Vorige week speelde Sánchez nog 45 minuten mee bij Porto. Toch zou de trainer, Sérgio Conceição, het niet meer zien zitten in de Mexicaan. Dit seizoen kwam Sánchez toch al 23 keer uit voor de Portugese topclub. Daarin gaf hij twee assists, maar scoorde hij niet.

Koopoptie

Volgens het Mexicaanse TV Azteca Deportes is er echter nog een andere reden dat Sánchez nu tegen het einde van het seizoen uit de selectie van Porto wordt gezet. Bij een bepaald aantal wedstrijden zouden de Portugezen de verplichte koopoptie in zijn contract moeten lichten. Zij zien de Mexicaan liever terugkeren naar Ajax komende zomer.

Ook in Amsterdam zitten ze vermoedelijk niet te wachten op Sánchez. De 26-jarige rechtsback kwam in 2022 voor vijf miljoen euro over naar Nederland, maar maakte nooit echt indruk. Vaak was de Mexicaan het mikpunt van kritiek bij de Amsterdammers. Komende zomer loopt zijn huurperiode af en zal er gekeken worden wat beide partijen willen met het oog op volgend seizoen.