Ajax wil snel duidelijkheid over mysterie rond positieve coronatests: 'Dit is opmerkelijk'
i

ANP

Ajax wil snel duidelijkheid over mysterie rond positieve coronatests: 'Dit is opmerkelijk'

Martijn Baars • 00:21, 04-11-2020 / Laatste Update: 09:22, 07-01-2024

Ajax hoopt de komende dagen duidelijkheid te krijgen over hoe het komt dat maandag zo veel spelers ten onrechte positief getest zijn op het coronavirus. "Ik ben geen dokter of viroloog”, zei algemeen directeur Edwin van de Sar vlak voor de aftrap van het duel met Midtjylland in de Champions League. "Maar dit is opmerkelijk.”

"Dit is geen wedstrijd in de Eredivisie”, zei Van der Sar. "We hebben alles in het werk gesteld om de bewuste spelers alsnog speelgerechtigd te krijgen. Dat is aardig gelukt al was de voorbereiding verre van ideaal. Je gaat je nu ook afvragen waarom Antony niet tegen Liverpool mocht voetballen maar 3 dagen later wel tegen VVV.”

Hoop spelers hadden 'restjes'

Dusan Tadic, André Onana, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Zakaria Labayd en Maarten Stekelenburg testten maandag stuk voor stuk positief op corona, vermoedelijk vanwege achtergebleven restjes van het virus waarmee ze in een eerder stadium besmet waren. Tadic. Onana en Gravenberch meldden zich maandagavond alsnog bij hun ploeggenoten in Herning, in afwachting van toestemming om toch te mogen spelen. Uit een hertest bleek dat ze wel negatief waren.

Voor het stadion afgezet

Klaassen en Stekelenburg arriveerden dinsdag pas een paar uur voor de wedstrijd in Denemarken. Ze hadden geen tijd meer om naar het spelershotel te gaan en werden door een privétaxi afgezet voor het stadion. Trainer Erik ten Hag besloot Klaassen buiten zijn basisformatie te houden.