Balotelli mag na 4 jaar afwezigheid weer opdraven in nationale ploeg Italië
i

Pro Shots / Insidefoto

Balotelli mag na 4 jaar afwezigheid weer opdraven in nationale ploeg Italië

admin • 22:22, 28-05-2018 / Laatste Update: 08:18, 05-01-2024

Mario Balotelli maakt maandagavond na bijna 4 jaar afwezigheid zijn rentree in de nationale ploeg van Italië. De 27-jarige spits van OGC Nice begint aan de aftrap bij het debuut van de nieuwe bondscoach Roberto Mancini, waarbij Italië het opneemt tegen Saudi-Arabië.

Nieuwe bondscoach, nieuwe kansen

Balotelli werd na het WK 2014 niet meer opgeroepen voor La Squadra Azzurra, dat deze zomer ontbreekt op het WK in Rusland. Hij werd door bondscoaches Antonio Conte (2014-2016) en Gian Piero Ventura (2016-2018) ook nooit opgeroepen. Bij de 1ste interland onder leiding van Roberto Mancini mag Balotelli het nu dus direct weer laten zien. Balotelli begint in de punt van de aanval in een 4-3-3 formatie, met Lorenzo Insigne (Napoli) en Matteo Politano (Sassuolo) naast hem op de flanken.

WK-tegenstander

De oefeninterland tegen Saudi-Arabië, dat door Bert van Marwijk wel naar het WK werd geloodst, wordt gespeeld in de AFG Arena in St. Gallen. Italië oefent volgende week maandag in Turijn nog tegen het Nederlands elftal. Balotelli was dit seizoen goed voor 26 doelpunten in 38 wedstrijden voor OGC Nice, dat achtste werd in de Franse competitie. In zijn eerste 33 interlands voor Italië scoorde Balotelli dertien keer.

Italy on Twitter

⚽ #SaudiArabia vs. #Italy #Kybunpark, #StGallen ⏱20:45 CEST Starting line-up #SaudiArabiaItaly #VivoAzzurro