Betis geeft ruime voorsprong in slotfase weg tegen Valencia

BSR

Sjors Tanis • 00:00, 08-02-2019 / Laatste Update: 07:41, 07-01-2024

Mede door een rechtstreeks uit een hoekschop gemaakt doelpunt van Joaquín heeft Real Betis op eigen veld in de 1e van 2 wedstrijden in de halve finale van de Spaanse beker gelijkgespeeld tegen Valencia: 2-2.

De club gaf na de onverwachte treffer wel een voorsprong van 2-0 uit handen.

Comfortabele 2-0 voorsprong

Loren Morón opende vlak voor rust de score voor de thuisclub. De treffer van Joaquín kwam een kleine 10 minuten na de hervatting. Bij de indraaiende hoekschop deed doelman Jaume Domenech vervolgens eerst een stap naar voren en wist in een poging dat te herstellen de bal pas achter de doellijn te keren.

Daarna scoorde Denis Tsjerisjev voor Valencia de 2-1. Kevin Gameiro maakte in blessuretijd vervolgens gelijk.

El Clásico in andere halve finale

In de andere halve finale speelde Barcelona woensdag thuis gelijk tegen Real Madrid, 1-1. De returns zijn eind februari.