Chaos bij Valencia: technisch directeur stapt op na ontslag trainer
i

EPA

Chaos bij Valencia: technisch directeur stapt op na ontslag trainer

Martijn Baars • 12:37, 30-06-2020 / Laatste Update: 23:30, 07-01-2024

Het is chaos bij Valencia. Een paar uur nadat trainer Albert Celades werd ontslagen, besloot technisch directeur César Sánchez om op te stappen.

De 48-jarige Sánchez, oud-keeper van onder meer Valencia, Real Madrid en Valladolid, had de selectie eerder op de dag verteld dat Celades in ieder geval bij de komende wedstrijd nog op de bank zou zitten.

Geen geduld

De clubleiding, met miljardair Peter Lim uit Singapore aan het hoofd, had echter geen geduld meer en besloot Celades te ontslaan. De trainer was nog geen jaar in dienst bij Valencia.

Ronald Koeman

Salvador 'Voro' Gonzalez mag het seizoen als interim-trainer op de bank bij Valencia afmaken. De oud-speler begint aan zijn 6e termijn als hoofdcoach bij de Spaanse club, voor de 5e keer op interim-basis. In 2008 was het zijn 1e keer na het ontslag van Ronald Koeman.

Champions League

Celades kwalificeerde zich met zijn ploeg ten koste van Ajax voor de 8e finales van de Champions League. Daarin was Atalanta te sterk. Valencia, de club van keeper Jasper Cillessen, wist sinds de hervatting van de Spaanse competitie na de corona-onderbreking pas 1 keer te winnen en is afgezakt naar de 8e plaats.