Cocu tovert met basisopstelling PSV: 5 verdedigers tegen Atlético
i

Pro Shots

Cocu tovert met basisopstelling PSV: 5 verdedigers tegen Atlético

Martijn Baars • 22:06, 13-09-2016 / Laatste Update: 23:40, 08-01-2024

PSV begint het nieuwe Champions League-avontuur met een thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid. Philip Cocu beschikt over een fitte selectie, maar tovert wel met een verrassende opstelling tegen de Spanjaarden. De Eindhovense oefenmeester kiest namelijk voor 5 verdedigers.

Vorig seizoen hield PSV Atlético in de achtste finales twee keer op 0-0. Vooral Jeroen Zoet imponeerde toen. De doelman ziet vanavond Santiago Arias, Hector Moreno, Nicolas Isimat-Mirin, Daniel Schwaab en Jetro Willems voor zich. Andrés Guardado, Davy Pröpper en Jorrit Hendrix vormen het Eindhovense middenveld. aanvoerder Luuk de Jong krijgt in de aanval alleen hulp van Luciano Narsingh.

OPSTELLING. Deze elf beginnen straks aan de groepsfase van de UEFA Champions League. Come on PSV! #psvatlpic.twitter.com/uLknBXC53k

— PSV (@PSV) September 13, 2016

 

Met 5 verdedigers moet PSV Antoine Griezmann en Kevin Gameiro af zien te stoppen. Diego Simeone, trainer van de Spaanse grootmacht, kiest voor 2 aanvallers, daarachter een middenveld met Nicolas Gaitan, Saúl, Gabi en Koke. De 4 verdedigers (Juanfran, Godin, Gimenez en Filipe) moeten dus de snelheid van Narsingh en de kracht van De Jong zien te neutraliseren.

¡Ya tenemos 11 titular! ¡Estos son los elegidos por @Simeone! #PSVAtleti #AúpaAtleti #UCL pic.twitter.com/99p6QumTKz

— Atlético de Madrid (@Atleti) September 13, 2016