Colombia verliest met B-ploeg van Costa Rica

admin • 11:04, 12-06-2016 / Laatste Update: 23:15, 12-12-2023

Gastland Amerika heeft zich zaterdag (lokale tijd) geplaatst voor de kwartfinales van de Copa América door met 1-0 Paraguay te verslaan. De VS zijn in groep A bovenaan geëindigd, doordat het al geplaatste Colombia zich verslikte in Costa Rica (2-3).

In de 27ste minuut kwamen de VS op voorsprong door een doelpunt van Clint Dempsey. Vlak na rust kreeg DeAndre Yedlin twee gele kaarten en moest het veld ruimen, maar met tien man wist Team USA de voorsprong vast te houden.

Colombia verslikt zich

De andere groepswedstrijd kende een tumultueuze openingsfase. Na 6 minuten stond het al 1-1- door doelpunten van Johan Venegas en de Colombiaan Frank Fabra.

Fabra schoot na dik een halfuur spelen de bal in eigen doel. In de tweede helft scoorde voor Costa Rica Celso Borges de 1-3. Marlos Moreno maakte er uiteindelijk nog 2-3 van.