Commentator Koert Westerman krijgt hoop shit over zich heen: 'In- en intriest'
i

BSR Agency

Commentator Koert Westerman krijgt hoop shit over zich heen: 'In- en intriest'

Martijn Baars • 19:45, 30-08-2020 / Laatste Update: 20:03, 04-01-2024

Sportcommentator Koert Westerman (55) biedt zijn excuses aan voor zijn seksistische opmerkingen tijdens zijn live verslag van de wedstrijd tussen Jong PSV en Excelsior op FOX Sports.

Westerman liet ruim een minuut lang blijken onder de indruk te zijn van het uiterlijk van de vrouwelijke clubarts van PSV en ziet nu in dat hij verkeerd bezig was. "Ik snap dat mijn opmerkingen inmiddels echt niet meer kunnen."

Verzorgster van Jong PSV

Westerman deed live verslag van de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen Jong PSV en Excelsior. Tijdens een korte spelonderbreking viel zijn oog op verzorgster Suzanne Huurman van Jong PSV, die het veld op kwam om Kristofer Kristinsson aan zijn blessure te behandelen.

'Knappe verzorgster'

"Of zou hij gewoon graag verzorgd willen worden door de knappe verzorgster? Die spelers heb je ook. Ik ga er gewoon bij liggen, in de hoop dat ik haar even diep in de ogen kan kijken. En mijn move na de wedstrijd mag maken.”

'De zieke geest die Koert Westerman heeft'

Westerman gaat daarna nog even door. "Wie wil dat niet, samen met haar lopen? Kristinsson is net bij de club, en heeft het nu al voor elkaar. Potverdorie, jaloers!” Overigens is het maar de vraag of de commentator het allemaal serieus bedoelt, want tussendoor zegt hij spottend. "Het zegt veel over de zieke geest die Koert Westerman heeft.”

De volle laag

Serieus of niet: op Twitter krijgt Westerman de volle laag vanwege zijn uitspraken. Annemarie Postma, sportjournalist bij het Parool, neemt het voor Huurman op. "Suzanne Huurman is clubarts bij PSV, consulent bij Real Madrid en heeft een cv in de medische wereld waar menigeen van droomt. En dan door de commentator zo weggezet worden. In- en intriest."

'Mijn welgemeende excuses'

In 1e instantie ontkende Westerman dat een vrouwelijke clubarts in het betaalde voetbal hem vreemd is. "Nee hoor, ik vond haar gewoon knap”, reageert hij. Later trok hij toch het boetekleed aan. "Ik ken Suzanne ook al een poosje, maar snap dat mijn opmerkingen inmiddels echt niet meer kunnen. Als ik mensen daarmee heb beledigd of boos gemaakt, bij dezen mijn welgemeende excuses."

Reactie FOX Sports

FOX Sports reageert: "We vonden het ongepast en hebben dat ook direct aan hem laten weten. Koert begrijpt dat ook en heeft daar inmiddels zijn welgemeende excuses voor aangeboden.”