De anti-coronamaatregelen van de Nederlandse profclubs vallen goed in de smaak bij de spelers
i

ANP

De anti-coronamaatregelen van de Nederlandse profclubs vallen goed in de smaak bij de spelers

Martijn Baars • 14:16, 10-11-2020 / Laatste Update: 22:09, 05-01-2024

Een ruime meerderheid van de Nederlandse profvoetballers kan zich vinden in de manier waarop het betaald voetbal met de coronamaatregelen omgaat. Dat meldt vakbond VVCS op basis van een enquête waaraan 350 spelers meewerkten. "92 procent toont zich tevreden tot zeer tevreden over de wijze waarop bij hun club wordt omgegaan met het coronavirus”, is de conclusie.

De Nederlandse clubs dienen zich te houden aan het KNVB-protocol Covid-19. Twee derde van de ondervraagden zegt goed bekend te zijn met dit protocol. Wel maken vrijwel alle profvoetballers zich zorgen over hun (financiële) toekomst als het opnieuw tot het stopzetten van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zou komen. Die zorg komt tot uiting in het hoge percentage spelers dat de competities wenst uit te spelen: 82 procent.

Besmettingen

Zorgen om besmet te worden maakt een meerderheid (54 procent) zich niet. Van de ondervraagden zegt 67 procent dat de prestaties niet te lijden hebben onder de huidige situatie zonder toeschouwers bij wedstrijden.

Extra informatieronde

De VVCS heeft de uitkomsten van de enquête gedeeld met de KNVB. Om clubs en spelers nog meer het belang van de coronamaatregelen mee te geven, organiseert de KNVB in samenwerking met de VVCS een extra informatieronde voor alle betaaldvoetbalclubs en profvoetballers.