Dennis van Wijk keert terug bij oude liefde: 'Alleen handhaving Oostende telt'
i

BELGA

Dennis van Wijk keert terug bij oude liefde: 'Alleen handhaving Oostende telt'

Trevor Wagener • 21:05, 02-01-2020 / Laatste Update: 19:10, 04-01-2024

Voetbaltrainer Dennis van Wijk heeft er vertrouwen in dat Oostende komend voetbalseizoen nog steeds op het hoogste niveau speelt in België. Dat zei de Nederlandse coach donderdag bij zijn presentatie.

Van Wijk is bij de huidige nummer 14 van de Belgische competitie de opvolger van de vorige week naar APOEL Nicosia vertrokken Noorse coach Kåre Ingebrigtsen. "Ons doel is ons zo snel mogelijk zien te handhaven in de 1e klasse. Daarom is die 1e wedstrijd tegen Waasland Beveren meteen heel belangrijk."

Bekende van de club

De manager deed geen uitspraken over hoe lang zijn dienstverband duurt. "Of ik volgend seizoen ook nog blijf? Laten we niet vooruitlopen op de zaken en er eerst voor zorgen dat we ons doel zo snel mogelijk verwezenlijken", aldus Van Wijk, die al 2 keer eerder hoofdtrainer was bij Oostende, van 1996 tot 1998 en in 2007. In 1998 leidde de nu 57-jarige Van Wijk de club naar de hoogste klasse.

"Er is veel veranderd sinds ik hier ben vertrokken," zei Van Wijk verder. "Denk maar aan het stadion en het trainingscomplex. De familiare sfeer is wél nog steeds aanwezig. Ik zag heel wat oude bekenden en dat is wel fijn."