Dost schiet Sporting Portugal met hattrick naar overwinning

AFP

admin • 01:34, 23-10-2017 / Laatste Update: 09:54, 07-01-2024

Bas Dost blijft lekker scoren daar in Portugal. De 28-jarige spits uit Deventer scoorde zondagavond weer een hattrick, en zag zijn Sporting Portugal winnen met 5-1 van Chaves.

Hij had 6 minuten nodig voor zijn eerste doelpunt van de wedstrijd. Precies 6 minuten later breidde hij de voorsprong van Sporting verder uit met zijn 2de doelpunt van de avond. Een kwartier voor tijd schoot hij ook zijn 3de doelpunt tegen de touwen. Tussen de doelpunten van Dost door scoorde zijn teamgenoot Marcos Acuña er ook nog 2. In de blessuretijd herstelde Davidson de eer nog een beetje voor Chaves, door er 5-1 van te maken.

Goalgetter

Met de hattrick van zondagavond staat Dost nu op 7 seizoenstreffers. Vorig seizoen kwam de kopspecialist nog tot 34 doelpunten in 31 wedstrijden. Alleen Lionel Messi van FC Barcelona bleef hem toen voor in de strijd om de Gouden Schoen.

Na 9 speelrondes in de Portugese competitie is Sporting nog altijd ongeslagen en blijft het in het spoor van koploper FC Porto. Sporting heeft 23 punten, FC Porto 25. Titelverdediger Benfica, dat eerder deze zondagavond met 3-1 won van Aves, staat op een 3de plek met 20 punten.