Müller schiet Duitsland overtuigend langs de Tsjechen

admin • 00:35, 09-10-2016 / Laatste Update: 00:13, 13-12-2023

De weg naar het WK verloopt vooralsnog zonder problemen voor Duitsland. Na een zege van 3-0 in september bij Noorwegen, was de regerend wereldkampioen zaterdag in de 2de kwalificatiewedstrijd ook veel te sterk voor Tsjechië. In het uitverkochte Volksparkstadion in Hamburg wonnen de Duitsers weer met 3-0, en de score had nog hoger uit kunnen vallen.

Thomas Müller speelde een hoofdrol bij de ploeg van bondscoach Joachim Löw. De aanvaller scoorde 2 keer en staat daarmee nu op 36 interlanddoelpunten. Dat is er nog maar 1 minder dan de huidige teammanager Oliver Bierhoff. Müller scoorde tegen Noorwegen ook al 2 keer.

Veel te goed

Duitsland was zaterdag de gehele wedstrijd de betere ploeg en speelde met de Tsjechen. Het openingsdoelpunt liet niet lang op zich wachten. Na een aanval via Mario Götze en Mesut Özil schoot Müller de bal in de 13de minuut in het doel. De 2de treffer kwam kort na rust op naam van Toni Kroos, waarna het halverwege de tweede helft weer de beurt aan Müller was.

Aan kop

Met 6 punten gaat Duitsland aan de leiding in groep C. Ook Azerbeidzjan heeft na 2 wedstrijden nog een score van 100 procent. Het doelsaldo van Duitsland is veel beter. Noord-Ierland zette San Marino met 4-0 aan de kant en is met 4 punten de nummer 3 Kyle Lafferty scoorde in de slotfase 2 keer.

Duitsland en Noord-Ierland nemen het dinsdag in Hannover tegen elkaar op. Tsjechië ontvangt diezelfde avond Azerbeidzjan.