Eensgezinde Sportnieuwslezer is glashelder en kiest deze aanvoerder voor Oranje
i

Pro Shots / Erwin Spek

Eensgezinde Sportnieuwslezer is glashelder en kiest deze aanvoerder voor Oranje

admin • 23:00, 19-03-2018 / Laatste Update: 00:30, 06-01-2024

Eerder op deze prachtige maandagavond vroegen wij jullie wie de nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal moet worden. Daar werd massaal gehoor aan gegeven en nog massaler werd er een aanvoerder aangewezen. Ronald Koeman hoeft dus niet langer na te denken, de nieuwe aanvoerder van Oranje is.....Virgil van Dijk.

Met een overweldigend percentage van 37% van de stemmen (wat meer dan het dubbele is van de nummer 2) werd de speler van Liverpool gekozen tot de nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal.

(tekst gaat verder onder de foto)

Vice-aanvoerder

Ook vroegen wij jullie wie er, bij afwezigheid van in dit geval dus Virgil van Dijk, dan de band moet dragen. Daaruit kwam Kevin Strootman naar voren. Hij kreeg 18% van de stemmen. Niet heel ver achter hem eindigden Georginio Wijnaldum en Stefan de Vrij.

(tekst gaat verder onder de foto)

Geen stemmen

Het was natuurlijk te verwachten, met alle nieuwelingen binnen de selectie, maar er zijn ook spelers die precies 0 van de in totaal 1.117 uitgebrachte stemmen kregen. Dat zijn Kenny Tete, Timothy Fosu-Mensah en Patrick van Aanholt.

Hans Hateboer (6) en Marco Bizot (5) kregen ook niet veel stemmen, maar deze debutanten zijn niet onopgemerkt gebleven. Ook cultheld in wording Guus Til kan rekenen op 1% (15 stemmen).

Nog 1 keer stemmen

Je hebt nu mogen stemmen op wie de aanvoerder van Oranje moet worden. Maar nu hebben we nog een opstelling nodig. Zou je ons (of Ronald Koeman eigenlijk) daar nog een keer mee kunnen helpen? Klik HIER om jouw stem uit te brengen!